سفارش تبلیغ
صبا ویژن
انتخاب دهم

محسن رضایی تخریب دولت را با ادبیات مودبانه ای دنبال می کند شاید به دلیل اینکه ادبیات مطرح در سطح منتقدان دولت با وجود نظرات آشکار رهبری سرپیچی از ایشان محسوب می شود و این برای موقعیت محسن رضایی خوشایند نیست. از طرفی، دیگر سخن گفتن از عدم موفقیت دولت را مردم باور نخواهند کرد و نا امید کردن مردم از دولت باید در قالب های جدیدی مطرح شود.
محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، در گفت‌وگو با خبرگزاری رسا درباره انتخابات ریاست جمهوری آینده سعی کرد با ارائه طرحی که ادعا می کند نو و جدید است سعی کرد ناکارامدی دولت نهم را به اثبات برساند. وی بدون اشاره به آمارهای موفقیت آمیزی که دولت نهم در اقتصاد کشور بر جا گذاشته است سعی کرد این عناصر را به عنوان نقطه ضعف دولت مطرح کند: دولت شخص محور است و لذا ممکن است رقیب رهبری محسوب شود؛ کابینه را افراد ضعیفی تشکیل داده اند در حالی که باید چند نفر در حد ریاست جمهوری آن را تشکیل دهند و نخبه ها اطرافش باشند؛ دولت نهم قبل از تشکیل هیچ موجودیتی نداشته در حالی که دولت ابتدا باید در سایه تشکیل شود بعد رای بیاورد؛ رهبری و هاشمی! در هنگام تشکیل دولت خود در حد یک دولت بودند و حالا این گونه نیست لذا باید با ما ائتلاف شود؛ در انتخابات گذشته عوام‌فریبی، شارلاتان بازی، شعارهای فریبنده، تحریک احساس عمومی مردم، عدم امکان مقایسه و... باعث شد فرد انتخاب شده در حد ریاست جمهوری نباشد؛ مردم به خاطر نه گفتن به هاشمی به احمدی نژاد رای دادند نه برنامه هایش؛ نفی میراث گذشتگان، موضع گیری تهاجمی نسبت به سرمایه‌های ملی و اجتماعی و یا ادامه روند گذشته بدون اصلاح و نوآوری؛ توهم رئیس جمهور را گرفته و می خواهد همه دنیا را اصلاح کند؛ دولت نهم خودمحور تکرو و انحصار طلب است(چون ما رو راه نداده)؛ به حرف امام گوش نداده و پیشکسوتان جهاد و شهادت رو(مثل محسن رضایی)فراموش کرده؛
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این‌که طرح «دولت ائتلافی کارآمد و متعهد» یک مدل جدید است، خاطرنشان کرد: به اعتقاد ما با گذشت سه دهه از پیروزی انقلاب اسلامی ایران وقت آن رسیده تا به‌جای تلاش برای انتخاب شخصی به عنوان رییس جمهور به فکر یک دولت باشیم؛ زیرا در کشوری مثل ایران با وجود رهبر، رییس دوم موجب تضاد با رهبری و یا تضعیف حکومت می‌شود، از این رو باید در پی ایجاد یک دولت قوی باشیم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این پرسش که دولت ائتلافی مورد نظر جناب‌عالی از چه ویژگی‌هایی برخوردار است، ابراز داشت: دولت ائتلافی کارآمد و متعهد دولتی است که برنامه روشن و ایده‌های تایید شده برای اداره جامعه داشته و توانایی بخش زیادی از نخبگان را به همراه خود داشته باشد؛ حداقل چند نفر در حد رییس جمهور در کابینه او دیده شود و اعضای آن در کنار تخصص از تعهد هم برخوردار باشند.این طرح به آن معنا است که یک دولت کارآمد و متعهد ابتدا در سایه تشکیل می‌شود و سپس نماینده خود را برای اخذ آراء مردم به صحنه انتخابات می‌فرستد و پس از انتخاب او از سایه به متن می‌آید.
رضایی کارآمد کردن مردم‌سالاری نوپای ایران را از دیگر ویژگی‌های دولت ائتلافی کارآمد و متعهد برشمرد و بیان داشت: اگرچه دموکراسی در ایران وجود دارد، اما دولت‌های قبلی با آن‌که منتخب مردم بودند و زحماتشان قابل تقدیر است، توان پاسخ‌گویی به انتظار‌های مردم را نداشتند البته جز در مواردی که افراد انتخابی در حد یک دولت بوده‌اند همچون مقام معظم رهبری و یا جناب آقای هاشمی. از این‌رو در دوره‌های آینده باید به دنبال مدلی بود که توان کارآمدسازی مردم‌سالاری را در ایران داشته باشد و دولت ائتلافی درصدد پاسخ‌گویی به این خلأ است.
وی در ادامه افزود: از سوی دیگر با وجود نواقصی در انتخابات احتمال انتخاب افرادی که تنها بخشی از یک دولت هستند را افزایش می‌دهد. فرصت محدود تبلیغات، استفاده نامناسب از شیوه‌های تبلیغاتی نظیر عوام‌فریبی، شارلاتان بازی، شعارهای فریبنده، تحریک احساس عمومی مردم، عدم امکان مقایسه و نبودن مناظره‌های جدی، خطر انتخاب افرادی که در شأن ریاست جمهوری نیستند را افزایش می‌دهد.
وی ادامه داد: نقص‌های ذاتی و بومی دموکراسی در ایران سبب شده تا امکان کسب اکثریت آراء را به دولتی که شعاری متناسب با رویکرد اصلی رأی دهندگان دارد نمی‌دهد. بلکه آرای مردم بیشتر با انگیزه نفی رقبیب است و بخش کمی به خصوصیت‌های اثباتی نامزدان بستگی دارد. در انتخابات گذشته میزان رأی همه نامزدهای انتخاباتی زیر هفت میلیون بود، چراکه رقابت به صورت کامل شکل نگرفته بود و مردم به وجوه اثباتی نامزدها رأی دادند، اما در دور دوم نیروی رقابت سبب شد تا دوازده میلیون رأی به دکتر احمدی‌نژاد و سه تا چهار میلیون رأی به جناب آقای هاشمی اضافه شود. شاید اگر کسی دیگری در مقابل یکی از این دو نفر قرار داشت نتیجه تغییر می‌کرد.
وی گفت: نفی میراث گذشتگان، موضع گیری تهاجمی نسبت به سرمایه‌های ملی و اجتماعی و یا ادامه روند گذشته بدون اصلاح و نوآوری آسیب بزرگی است که گاهی در عملکرد برخی از مسؤولان مشاهده شده است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر لزوم پایان بخشیدن به برتری‌طلبی فردی ابراز داشت: با کمال تأسف جایگاه ریاست جمهوری کمی توهم آمیز شده و هر کسی بر آن مسند می‌نشیند احوالش تغییر کرده خواستار اصلاح همه دنیا می‌شود در حالی که ممکن است اصلاح خودش را هم از یاد ببرد. من از این صندلی برای آینده ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی ایران نگران هستم.
وی در ادامه تأکید کرد: دولت ائتلافی کارآمد و متعهد با الگویی که توضیح داده شد به جمع‌گرایی، برنامه‌ محوری، نفی خودمحوری، تکروی و انحصارطلبی می‌انجامد.
محسن رضایی با اشاره به این‌که دیانت ما عین سیاست ما است، خاطرنشان کرد: جای این پرسش وجود دارد که سیاست ما هم همیشه عین دیانت ماست؟... نظام اعتقادی، شریعت و اخلاق براساس بینش توحیدی بنا نهاده شده و لذا رفتارهای سیاسی از قبیل انفعال و یا ماجراجویی در مقابل دشمنان و مخالفین و نیز بی‌مسؤولیتی و تضعیف ارزش‌ها باید از بین برود. همان‌گونه که در داخل نباید با برخوردهای خشن خودی‌ها را از دست بدهیم و تنفر از مشرکین باید با دوستی و برادری با خودی‌ها همراه باشد. حضرت امام خمینی(ره) هم توصیه فرمودند نگذارید پیشکسوتان جهاد و شهادت در پیچ و خم زندگی روزمره به فراموشی سپرده شوند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام هم‌چنین در پاسخ به پرسشی درباره تفاوت طرحش با طرح دولت وحدت ملی بیان داشت: برخی طرح دولت ائتلافی ‌را با طرح وحدت ملی آقای ناطق نوری مخلوط کرده‌اند در حالی که با یکدیگر تفاوت دارند. من بر این عقیده هستم که اهمیت دولت خیلی بیشتر از رییس جمهور است و رییس جمهور اگر بتواند دولتی قوی تشکیل دهد فردی قوی و با ارزش است، اگر صورت مسأله این‌‌گونه باشد لازم است که همه اصولگراها یک دولت تشکیل دهند و از نظر من هیچ تفاوتی ندارد که رییس دولت احمدی‌نژاد و یا هر شخص دیگری باشد. (بیشتر به شباهت می خورد تا تفاوت)

منبع



  • کلمات کلیدی :
  • نوشته شده در  شنبه 87/12/3ساعت  12:2 عصر  توسط چند طلبه و دانشجو 
      نظرات دیگران()

    لیست کل یادداشت های این وبلاگ
    نیت شوم موسوی خوئینیها، خاتمی، مهدی هاشمی... از زبان فرمانده سپا
    سیر تا پیاز سفر شمال هاشمی هنگام مراسم تنفیذ و تحلیف
    بررسی شیوه جدید براندازی: 1. انقلاب گل رز در گرجستان
    توجیهات آبکی احمدی نژاد در مورد سه عزل
    چرایی انتقاد خبرگان از مواضع هاشمی نسبت به رهبری
    پناهیان: دوران تحمیل مسائل به رهبری گذشت
    باز هم استعفای یکی دیگر از دلسوزان احمدی نژاد
    ادامه انحرافات هاشمی و عدم حضور در مراسم تنفیذ
    پنجشنبه، دومین جلسه دادگاه متهمان آشوبها
    رسایی: بهزاد نبوی، تاجزاده وابطحی دست دومند؛پدران معنویشان رامحا
    رفتار جالب روزنامه های مختلف در قبال خبر دادگاه کودتا چیان
    چوپانی: تهمت نمایشی بودن دادگاه جرم است
    اعترافات متهمین به آشوب: هاشمی هم بود!
    توطئه اطرافیان احمدی نژاد
    انکار روز روشن
    [همه عناوین(238)]