روز یکشنبه رئیسجمهور پس از آنکه در مصاحبه مطبوعاتی خود با خبرنگاران داخلی و خارجی، از اغتشاشگران و تخریبگران اموال عمومی را با عنوان "خس و خاشاک" یاد کرد و با جدا کردن حساب آنان از ملت و استفاده از این تعبیر، عملاً آنها را تحقیر کرد، برخی رسانههای نزدیک به این جریان آشوبگر ادعا کردند احمدینژاد کسانی را که به فردی غیر از وی رأی دادهاند، خس و خاشاک خوانده است.
به گزارش رجانیوز، این دروغ رسانهای آنقدر تکرار شد که حتی برخی چهرههای موجه جریان اصولگرا مانند حبیبالله عسگراولادی نیز فریب آن را خوردند و وی در سخنرانی خود از دکتر احمدینژاد انتقاد کرد و گفت نباید بندگان خدا را که مخالف ما هستند، خس و خاشاک نامید.
این انتساب کذب به رئیسجمهور اما توسط رسانهها و تجمعکنندگانی که در حمایت از موسوی اعتراضات خود را به شیوه غیرقانونی ادامه میدادند، دنبال شد، به طوری که عکس صفحه اول روزنامه اعتمادملی پنجشنبه که مربوط به تجمع غیرقانونی میدان 7 تیر بود، به این مسئله و پلاکارد بزرگی اختصاص داشت که روی آن نوشته شده بود "حماسهی خس و خاشاک"
شب گذشته هم محسن رضایی که در مصاحبه خبری شبکه دو فرصت رو غنیمت شمرده بود تا یک انتقادی هم از رئیس جمهور بکنه به این موضوع اشاره ای کرد و گفت یک کسی به طرفداران یک نامزد چیزی گفته بود که امروز آن را جبران کرد. این در حالی است که در مصاحبه ای که رضایی آن را جبران نامید، رئیس جمهور فقط به سخنان خود اشاره دوباره کرد و صدا و سیما هم بلافاصله سخنان رئیس جمهور در میدان ولی عصر را مجددا پخش کرد تا همه ببینند که یک سری رسانه های فرصت طلب دست به تحریف سخنان ایشان زده اند. این رسانه ها که آرزوشونه هیزم به آتش اغتشاشات بریزند و شایعه سازی کنند، ولی از محسن رضایی انتظار می رفت به منافع ملی بیش از منافع شخصی بیاندیشد. البته سخنگوی شورای نگهبان هم روز جمعه با اشاره به اظهارات محسن رضایی، در
برنامه گفتوگوی ویژه خبری از نامزدها خواست از بیان صحبتهایی که موجب تشویش اذهان عمومی میشود خودداری کنند. (محسن رضایی با سوء استفاده از این برنامه به دفاع از مستندات خود برای اثبات تقلب در انتخابات پرداخته بود)
اما ماجرای واقعی از این قرار بود که رئیسجمهور اتفاقاً حساب 40 میلیون رأیدهنده را در سخنان خود از آشوبگران جدا کرده بود. متن و فیلم این بخش از سخنان دکتر احمدینژاد در میدان ولیعصر(عج) تهران در ادامه آمده است:
«ملت ایران یک ملت متحد است، امروز خبرنگاری سؤال کرد، گفت بعضیها گوشه و کنار، کارهایی انجام میدهند، اغتشاش است، شورش است، اعتراض است، واژههای تندی را به کار برد، من یک مثال زدم، یک نتیجهگیری کردم، برای شما عرض میکنم، گفتم شما اشتباه میکنید، ملت ایران یکپارچه است، در یک مسابقهی فوتبال، 50 هزار، 70 هزار تماشاچی میروند، آن کسی که تیمش باخته، وقتی میآید بیرون، عصبانی است و به هر دری میزند. در ایران، در انتخابات 40 میلیون نفر، خودشان بازیگر اصلی و تعیینکننده اصلی بودند، حالا چهار تا خس و خاشاک این گوشهها کاری میکنند، بدانید این رودخانهی زلال ملت جایی برای خودنمایی آنها نخواهد گذاشت.»